Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ

Έναρξη: 4 Νοεμβρίου

Λήξη: 25 Νοεμβρίου

Ώρα: 18.30-20.00 (ΟΜ4)

Ενότητα 4 ONLINE ομιλιών μέσω της πλατφόρμας ZOOM

Τιμή: Μέλη 60€, Φίλοι 70€

Δήλωση συμμετοχής στο https://bit.ly/ΠΥΡΝΑΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣΝΟΕ2021

Εισηγητής:Νίκος Νικολαΐδης, Ιστορικός–Βαλκανιολόγος, Υπ. Δρ. Παν/μίου Αθηνών
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο Νίκος Νικολαΐδης, που μας ξενάγησε παλαιότερα στις μοναδικές περιηγήσεις της Big Olive Walks, αφιερώνει 4 ομιλίες στην εξέλιξη της πόλης της  Αθήνας: η πρώτη αφορά την οθωμανική Αθήνα από την κατάκτηση της πόλης μέχρι το 1687, η δεύτερη την «ανακάλυψη» της πόλης από τους Ευρωπαίους περιηγητές, από το 1687 έως και τον εθνικό ξεσηκωμό του '21. Η τρίτη ερευνά την Αθήνα ως νεοκλασική πρωτεύουσα, δίνοντας έμφαση στα χρόνια της βασιλείας του Όθωνα, και η τέταρτη την έλευση των προσφύγων της Καταστροφής του '22 και τη μεταπολεμική δόμηση της πόλης κατά τις δεκαετίες του '50 και '60.

 

O Νίκος Νικολαΐδης είναι βαλκανιολόγος-ιστορικός. Σπούδασε στη Φλώρινα (ΑΠΘ) και την Αθήνα (ΕΚΠΑ). Είναι υποψήφιος διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης (ΕΚΠΑ) με θέμα της διατριβής του το φαινόμενο του νεοελληνικού Διαφωτισμού στην Κωνσταντινούπολη. Έχει σχεδιάσει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες στα Ιδρύματα Λασκαρίδη και Ωνάση. Εργάζεται στον χώρο του πολιτιστικού τουρισμού και σε παραγωγές ιστορικών ντοκυμαντέρ. 

Nike Sneakers | SBD - nike fi impact 2 on foot and hand tools - nike sport shoes for basketball women live Zoom Comfort Easter CT0979 - 101 Release Date