ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Από το 2015 η ΠΥΡΝΑ, τα μέλη και οι φίλοι της, στηρίζουν τους πρόσφυγες. Με την αποστολή υπνόσακων και ειδών πρώτης ανάγκης σε επιλεγμένες ΜΚΟ στην Ειδομένη, τη Λέσβο και την Αθήνα, με την αποστολή 5.500 μερίδων μαγειρεμένου φαγητού και εξοπλισμού κουζίνας στο λιμάνι του Πειραιά, με την αποστολή εξοπλισμού στο Κέντρο Προσφύγων Δήμου Κυλλήνης-Ανδραβίδας και, από το 2016, με τη δημιουργία νηπιαγωγείων σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων.

Με την πεποίθηση ότι η εκπαίδευση, η ομαδική δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία, αποτελούν βασικό παράγοντα για την ομαλή ένταξη των παιδιών στην ευρωπαϊκή κοινωνία, η ΠΥΡΝΑ, με τη συνεργασία της Ομάδας Διαχείρισης και Συντονισμού Εκπαίδευσης Προσφύγων, διαμόρφωσε, εξόπλισε και υποστηρίζει  τα νηπιαγωγεία στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων Κυλλήνης-Ανδραβίδας, Κουτσόχερου Λάρισας, Βόλου και Σκαραμαγκά. Τον Δεκέμβριο του 2017, αμέσως μετά τη θεομηνία, επίπλωσε τη νέα αίθουσα νηπιαγωγείου που παραχωρήθηκε στο 1ο Νηπιαγωγείο Μάνδρας, το κτίριο του οποίου καταστράφηκε ολοσχερώς από τη θεομηνία. Μέσα στο 2019 μετέτρεψε σε τάξεις νηπιαγωγείου τρία κοντέινερ στα Κέντρα Οινοφύτων και Ελευσίνας. 

Σε όλες τις κοινωφελείς δράσεις της ΠΥΡΝΑΣ συμμετέχει ενεργά ομάδα εθελοντών μαθητών αθηναϊκών γυμνασίων και λυκείων. Δίνεται έτσι η ευκαιρία στους μαθητές να εκτιμήσουν τις εμπειρίες του εθελοντισμού και της συνεργασίας, να αποκτήσουν τη δική τους άποψη για το προσφυγικό θέμα, να γνωριστούν με εθελοντές από άλλες χώρες και να δημιουργήσουν φιλίες με συνομήλικούς τους πρόσφυγες.   

Xορηγοί των παραπάνω δράσεων είναι τα μέλη της ΠΥΡΝΑΣ, με τη συμμετοχή τους στον κουμπαρά κοινωφελών δράσεων και με προσφορές είδων, οι εταιρείες MELISSA KIKIZAS, ΕΨΑ, ΝΕΣΤΛΕ, ΗOLMES PLACE,  το νηπιαγωγείο PLAY AND LEARN, το ξενοδοχείο SEMIRAMIS, το ταξιδιωτικό γραφείο KYVERNITIS και η εταιρεία YALCO, με προσφορές εξοπλισμού ή/και χρηματικές δωρεές. Από το Δεκέμβριο του 2019 η μεταφορά του εξοπλισμού των νηπιαγωγείων προς τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων γίνεται με την ευγενική χορηγία της ACS. 

Από τα πρώτα χρόνια της κρίσης, μέλη της ΠΥΡΝΑΣ δημιούργησαν την ομάδα  ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ, με σκοπό να συνδράμουν συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.  Σήμερα το ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ, με μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, στηρίζει 108 άτομα σε 31 οικογένειες. Τα μέλη του δεν περιορίζονται  στην παροχή τροφίμων ή άλλων υλικών αγαθών κάθε μήνα, αλλά βοηθούν παιδιά και ενήλικες είτε υποστηρίζοντάς τους  ηθικά και ψυχολογικά, είτε φέρνοντάς τους σε επαφή με κοινωνικούς λειτουργούς, γιατρούς, κλπ., ενώ προσφέρουν τακτικά ευκαιρίες για ψυχαγωγία και κρατούν  συντροφιά στα μέλη των οικογενειών που δεν μετακινούνται εύκολα. Αν επιθυμείτε να βοηθήσετε το ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ, γράψτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση dminotou@gmail.com

Running sneakers | Cheap Nike Hyperfuse Basketball Shoes