ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

ΠΕΜΠΤΗ

18/10, 1, 15 & 29/11, 13/12
Ώρα: 11.30-14.00 (ΕΡ6)
Ενότητα 5 μαθημάτων

Τιμή: Μέλη 170€, Φίλοι/ένα μάθημα 40€

Οι εγγραφές κλείνουν την Τρίτη πριν από κάθε μάθημα. Μετά το μάθημα ακολουθεί δοκιμή στο Café της Πύρνας, με ένα ποτήρι κρασί.

Εισηγητής:Βαλή Μανουηλίδη, Ρενέ Βαρουτσή, Ελένη Δοξιάδη
MENU

Στα φθινοπωρινά μαθήματα μαγειρικής θα δοκιμάσουμε γεύσεις της εποχής και menus εμπνευσμένα από διάφορα μέρη του κόσμου: Βελουτέ ψαρόσουπα με κρουτόν κολοκύθας & φιλέτο λαβράκι σωτέ με σάλτσα κάρυ. Γλυκοπατάτα καραμελωμένη με φασκόμηλο, πορτοκάλι και τυρί & χοιρινή παντσέτα με τζίντζερ και πουρέ κουνουπίδι. Gratin Dauphinois με πατάτες και σελινόριζα & φιλέτο μοσχαριού Wellington με μανιτάρια και pâte feuilletée. Soufflé au fromage & μπουτάκια πάπιας μαριναρισμένα σε κόκκινο κρασί και μπαχάρια, γκρατιναρισμένα μήλα και κάστανα. Στο μάθημα ζαχαροπλαστικής (29/11) θα φτιάξουμε πουτίγκα με σοκολάτα και φουντούκι, gâteau à l‘orange και crème brûlée με καραμελωμένα αχλάδια.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων: 
 

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου – Ρενέ Βαρουτσή - Φθινοπωρινές γεύσεις:

- Βελουτέ ψαρόσουπας με σοταρισμένα κρουτόν κολοκύθας

- Φιλέτο λαβράκι σωτέ στο τηγάνι με σάλτσα κάρυ, λαχανικά εποχής.
 

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου – Ελένη Δοξιάδη - Με έμπνευση από την Ιαπωνία:

- Γλυκοπατάτα καραμελωμένη στο φούρνο με φασκόμηλο, πορτοκάλι και λευκό μαλακό τυρί

- Χοιρινή παντσέτα με τζίντζερ και αφράτο πουρέ κουνουπίδι.
 

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου – Βαλή Μανουηλίδη - Χειμωνιάτικη βραδιά:

- Gratin Dauphinois με πατάτες και σελινόριζα

- Φιλέτο μοσχαριού Wellington με μανιτάρια και pate feuilletée.
 

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου - Βαλή Μανουηλίδη & Ρενέ Βαρουτσή - Γιορτινά επιδόρπια: 

- Μαρέγκα με κάστανο και σοκολάτα

-Crème brulée με καραμελωμένα αχλάδια

-Semifreddo σοκολάτα με βάση μπισκότου

 

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου - Ρενέ Βαρουτσή - Χριστουγεννιάτικο γεύμα:

- Soufflé au fromage, φρέσκια πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ πορτοκαλιού

- Μπουτάκια πάπιας μαριναρισμένα σε κόκκινο κρασί και αρωματικά μπαχάρια, σιγομαγειρεμένα. Γκρατιναρισμένα μήλα και κάστανα.