ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

ΠΕΜΠΤΗ

14 & 28/2, 14 & 28/3, 4/4
Ώρα: 11.30-14.00 (ΕΡ7)
Ενότητα 5 μαθημάτων

Τιμή: Μέλη 170€ Φίλοι/ένα μάθημα 40€

Οι εγγραφές κλείνουν την Τρίτη πριν από κάθε μάθημα. Μετά το μάθημα ακολουθεί δοκιμή στο Café της Πύρνας, με ένα ποτήρι κρασί.

Εισηγητής:Βαλή Μανουηλίδη - Ρενέ Βαρουτσή - Ελένη Δοξιάδη
MENU

Συνταγές εμπνευσμένες από την άνοιξη, τη νηστεία, το Πάσχα, με προϊόντα της εποχής: Ασιατικές γεύσεις με ψάρι στον ατμό και ταϊλανδέζικη σάλτσα. Αγκινάρες ογκρατέν και κοτόπουλο γεμιστό. Βελουτέ ντομάτας με σάλτσα λιαστής ντομάτας. Σουπιές μαγειρεμένες με σπανάκι και γλυκάνισο. Μαριναρισμένο αρνάκι με σάλτσα γιαουρτιού, πλιγούρι με λαχανικά και σάλτσα δυόσμου. Η συνάντηση του Απριλίου είναι αφιερωμένη σε δροσερά επιδόρπια! 

Το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων: 
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ: ΑΝΟΙΞΗ 2019

14 ΦεβρουαρίουΑσιατικές γεύσεις - Ελένη Δοξιάδη

Σαλάτα με νούγιες ρυζιού, λεπτοκομμένα λαχανικά και ταϋλανδέζικο ντρέσινγκ.

Ψάρι τυλιγμένο σε kombu με σάλτσα σόγιας και σουσάμι.

 

28 ΦεβρουαρίουΑνοιξιάτικο φιλικό γεύμα - Βαλή Μανουηλίδη

Αγκινάρες au gratin.

Κοτόπουλο με γέμιση αρωματισμένη με εστραγκόν.

 

14 ΜαρτίουΝηστίσιμα Ρενέ Βαρουτσή

Χωριάτικες χυλοπίτες με ψητές μελιτζάνες, πιπεριές Φλωρίνης, ντοματίνια, μυρωδικά και μπαχάρια.

Σουπιές στη σχάρα με λαδολέμονο και μαγειρευτά άγρια χόρτα.

 

28 ΜαρτίουΠασχαλινό γεύμα Ρενέ Βαρουτσή

Βελουτέ ντομάτας με pesto λιαστής ντομάτας.

Μαριναρισμένο αρωματικό αρνάκι με σάλτσα γιαουρτιού, πλιγούρι με σπαράγγια και dressing δυόσμου.   

 

4 ΑπριλίουΣπιτικά  Επιδόρπια- Βαλή Μανουηλίδη & Ρενέ Βαρουτσή

Πουτίγκα με φουντούκια σοκολάτα και σάλτσα φράουλα.

Μους λευκής σοκολάτας με φράουλες ή βερύκοκο.

Tuilles aux amandes.