ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

ΠΕΜΠΤΗ

17, 31 Οκτωβρίου
14, 28 Νοεμβρίου
12 Δεκεμβρίου
Ώρα: 11.30-14.00 (ΕΡ8)
Ενότητα 5 μαθημάτων

Τιμή: Μέλη 170€, Φίλοι/ένα μάθημα 40€

Οι εγγραφές κλείνουν την Τρίτη πριν από κάθε μάθημα. Μετά το μάθημα ακολουθεί δοκιμή στο Café της Πύρνας, με ένα ποτήρι κρασί.
Με τις Βαλή Μανουηλίδη - Ρενέ Βαρουτσή - Ελένη Δοξιάδη. Υπεύθυνη μαθημάτων: Ρενέ Βαρουτσή.

MENU

Νέες συνταγές, με προϊόντα και λαχανικά της εποχής, με γεύσεις πλούσιες, γεμάτες αρώματα, και ιδέες για φιλικές και γιορτινές βραδιές. Για τους χορτοφάγους, ένα μάθημα με χορταρικά και όσπρια εμπνευσμένο από την αραβική κουζίνα. Θα μαγειρέψουμε: Ratatouille au gratin, ρολάκια γλώσσας με duxelle μανιταριών. Fettuccine στο φούρνο με jambon και διάφορα τυριά, χοιρινό γεμιστό με μανιτάρια και σπανάκι, σάλτσα μαδέρα. Γιορτινά επιδόρπια, trifle με φρέσκα αχλάδια και μπισκότα Amaretti, ζελέ πορτοκάλι με παγωτό πικρής σοκολάτας, σουφλέ σοκολάτας. Για το Χριστουγεννιάτικο δείπνο, σαλάτα baby σπανάκι με γαρίδες σωτέ, βινεγκρέτ με μουστάρδα και κάρυ, τραγανά μπουτάκια πάπιας με μυρωδικά, μπαχάρια και γλυκόξινη σάλτσα.

Αναλύτικα, το πρόγραμμα των μαθημάτων:

 

17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – Βαλή Μανουηλίδου

Φθινοπωρινό φιλικό γεύμα

  • Ratatouille γκρατιναρισμένη στο φούρνο, με λεπτοκομμένα λαχανικά, πατάτες και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας.
  • Ρολάκια γλώσσας “sophie” με duxelles μανιταριών και καπνιστό σολωμό. Πουρέ σπανάκι

 

31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – Βαλή Μανουηλίδου - Ρενέ Βαρουτσή

Γιορτινό γεύμα

  • Au gratin θείας Ολυμπίας (στη μνήμη της Λίας Κέδρου) με fettucine, jambon και  διάφορα τυριά.
  • Χοιρινό γκρατινέ γεμισμένο με μανιτάρια, σπανάκι και αρωματικά, σάλτσα με κόκκινο κρασί και μαδέρα.  

 

14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – Ελένη Δοξιάδη

Vegetarian

  • Χειμωνιάτικη σαλάτα μπρόκολο και λάχανο με dressing buttermillκ και ροδισμένα αμύγδαλα.
  • Γλυκιά πατάτα dahi με coconut σερβιρισμένο σε τορτίγια.
  • Mejadra, αρχαίο αραβικό πιάτο με φακές, ρύζι και διάφορα μπαχαρικά.

 

28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – Βαλή Μανουηλίδου – Ρενέ Βαρουτσή

Μόνο επιδόρπια

  • Το Trifle της Βαλής με φρέσκα αχλάδια και μπισκότα amaretti.
  • Gelée με λεπτές φέτες πορτοκάλι και παγωτό bitter σοκολάτα.
  • Souflé σοκολάτας με crème anglaise.

 

12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – Ρενέ Βαρουτσή

Για τις Χριστουγεννιάτικες βραδιές

  • Σαλάτα baby σπανάκι και βασιλομανίταρα, γαρίδες σωτέ, βινεγκρέτ με μουστάρδα και  κάρυ.
  • Τραγανά μπουτάκια πάπιας με μυρωδάτα μπαχάρια και γλυκόξινη σάλτσα. Πουρέ κολοκύθας.