ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

ΠΕΜΠΤΗ

13, 27 Φεβρουαρίου
12, 19 Μαρτίου
9 Απριλίου
Ώρα: 11.30-14.00 (ΕΡ7)
Ενότητα 5 μαθημάτων

Τιμή: Μέλη 170€ Φίλοι/ένα μάθημα 40€

Οι εγγραφές κλείνουν την Τρίτη πριν από κάθε μάθημα. Μετά το μάθημα ακολουθεί δοκιμή στο Café της Πύρνας, με ένα ποτήρι κρασί.

MENU

Συνταγές εμπνευσμένες από την παραδοσιακή κουζίνα, με νέες ιδέες και επιρροές. Εποχιακές γεύσεις, με αρώματα της άνοιξης και του καλοκαιριού. Θα μαγειρέψουμε φιλέτο μοσχαριού στον φούρνο με πράσινη σάλτσα, ψάρι με σπανάκι και πράσο σε κρούστα, σούπα ντομάτα με coulis λιαστής ντομάτας, πράσινη σαλάτα με μπουρέκια κολοκυθιού και μυρωδικών, ριζότο με ψητά παντζάρια και πεκορίνο, φρέσκια σαλάτα με κολοκυθάκια και ψητό χαλούμι. Για το πασχαλινό τραπέζι, σκοπελίτικη τυρόπιτα, τραγανό αρνάκι με ψητές μελιτζάνες.

Με τις Βαλή Μανουηλίδη - Ρενέ Βαρουτσή. Υπεύθυνη μαθημάτων: Ρενέ Βαρουτσή.

Aκολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των μαθημάτων:

 

- Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, 11.30-14.00 (ΕΡ7α)

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ

Menu: Σπαράγγια και φασολάκια με ψητό μανούρι, dressing με φρέσκα μυρωδικά και σαφράν. Φιλέτο ροδισμένο και ψημένο στον φούρνο με πράσινη σάλτσα, μικρές ψητές πατάτες με τρούφα και παρμεζάνα.

Με τη Ρενέ Βαρουτσή

 

- Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, 11.30-14.00 (ΕΡ7β)

ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΒΑΛΗΣ

Menu: Σαλάτα με σελινόριζα, endives και καρύδια, με πικάντικη σάλτσα. Ψάρι σε κρούστα με σπανάκι, πράσα και μυρωδικά, καρότα γλασέ.

Με τη Βαλή Μανουηλίδου

 

- Πέμπτη 12 Μαρτίου, 11.30-14.00 (ΕΡ7γ)

VEGETARIAN Ή ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ

Menu: Κρεμώδης σούπα ντομάτα με coulis λιαστής ντομάτας.

Πράσινη σαλάτα με μπουρέκια κολοκυθιού. Ριζότο με ψητά παντζάρια και πεκορίνο.

Με τη Ρενέ Βαρουτσή

 

- Πέμπτη 19 Μαρτίου, 11.30-14.00 (ΕΡ7δ)

ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ

Menu: Baba au rhum και φράουλες. Μπουγάτσα με κρέμα λεμονιού. Cheese cake σοκολάτα.

Με τη Βαλή Μανουηλίδου και τη Ρενέ Βαρουτσή

 

 

- Πέμπτη 9 Απριλίου, 11.30-14.00 (ΕΡ7ε)

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ MENU

Menu: Σκοπελίτικη τυρόπιτα. Αρνάκι στη σχάρα με ψητές μελιτζάνες και ντομάτες confit.

Με τη Ρενέ Βαρουτσή