ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Το μειονοτικό ζήτημα στη νεότερη Ελλάδα (19ος-21ος αιώνας)

ΔΕΥΤΕΡΑ

Έναρξη: 10 Φεβρουαρίου 
Λήξη: 1 Ιουνίου (εκτός από αργίες) *
Ώρα: 18.30-20.00 (ΟΜ2)
Ενότητα 14 ομιλιών

Τιμή: Μέλη 265€

Εισηγητής:Δημήτρης Λυβάνιος, Επίκουρος Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας ΑΠΘ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Πώς ορίζονται οι «μειονότητες» και ποια η ιστορική τους σχέση με το ελληνικό έθνος-κράτος; Οι ομιλίες αυτού του κύκλου θα αναλύσουν το μειονοτικό ζήτημα στην Ελλάδα από την ίδρυση του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα, και θα εξετάσουν τις εθνικές, γλωσσικές, θρησκευτικές και πολιτικές διαστάσεις του. Στο πλαίσιο αυτό, θα διερευνηθούν ορισμένες χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπως των Εβραίων, των Σλάβων, των Βλάχων, των Τσάμηδων και των μουσουλμάνων, αλλά και των αλλόδοξων Ελλήνων.

* Οι ομιλίες του Δημήτρη Λυβάνιου 9/3, 16/3 και 23/3 αναβάλλονται για τον Ιούνιο, λόγω COVID-19. Αν δεν λάβετε διαφορετική ενημέρωση από την ΠΥΡΝΑ, θα ξεκινήσουν πάλι στις 30/3. Ο λόγος είναι καθαρά προληπτικός, η ομιλία έχει πολύ κόσμο, ο καιρός δεν επιτρέπει να έχουμε ανοιχτά παράθυρα. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Η ΠΥΡΝΑ θα παραμείνει κλειστή έως την έκδοση κυβερνητικής απόφασης για άρση των σχετικών μέτρων αλλά συνεχίζει να είναι μαζί σας...από το σπίτι, με επιλεγμένες ομιλίες και εργαστήρια που προσφέρονται online μέσω εφαρμογών τηλεδιάσκεψης.
Πληροφορίες στο info@pyrna.gr.

Καλή Άνοιξη με υπομονή και αισιοδοξία!