ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΗΣ "ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ"

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΗΣ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η ΑΘΗΝΑ 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου και η αστική πολιτιστική εταιρεία ΠΥΡΝΑ συνδιοργανώνουν τη δράση «Βιβλία σε Ρόδες για πολύ μικρούς αναγνώστες».
Από τον Ιούλιο του 2018 τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® θα ξεκινήσουν τα ταξίδια τους, με 13 βαλίτσες γεμάτες με 300 επιλεγμένα βιβλία για πολύ μικρούς αναγνώστες, στους 72 βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών.

Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει την ευκαιρία:

  1.       Στα βρέφη, να απολαύσουν την επαφή με βιβλία, να τα συνδέσουν με θετικά συναισθήματα και με αγαπημένα πρόσωπα ώστε να δημιουργήσουν μια ισχυρή σχέση με αυτά. 
  2.       Στους παιδαγωγούς, να χρησιμοποιήσουν τα βιβλία ως εργαλείο για την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των βρεφών, αλλά και για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ομαλή πρόσβαση στην ομιλία και τον γραπτό λόγο.
  3.       Στους γονείς, να δανειστούν ένα παιδικό βιβλίο στο σπίτι και να καλλιεργήσουν την ευεργετική συνήθεια της καθημερινής ανάγνωσης στα μωρά τους.

Η δράση παρουσιάστηκε με επιτυχία, την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στις 5:30 µ.µ., στο 76ο ∆ηµοτικό Σχολείο Αθηνών, Κυκλώπων 6 & Θεσσαλονίκης, Άνω Πετράλωνα, παρουσία περισσοτέρων από 100 παιδαγωγών, νηπιαγωγών και γονέων, σε συνδιοργάνωση με την «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων και φιλοξενήθηκε από τα «Ανοιχτά Σχολεία» του Δήμου Αθηναίων.

Περισσότερα, στο www.vivliaserodes.gr