Προφίλ

H ΠΥΡΝΑ είναι αστική πολιτιστική εταιρεία με σκοπό τη δια βίου μάθηση και την προσωπική ανάπτυξη, και διανύει τον 24ο χρόνο λειτουργίας της. Στη στέγη της, μια κηφισιώτικη μονοκατοικία με κήπο, γίνονται καθημερινά ομιλίες, εργαστήρια, προβολές, ενώ δημιουργικές δραστηριότητες περιμένουν τα παιδιά.

Η ΠΥΡΝΑ το 2012 δημιούργησε, και έκτοτε λειτουργεί και αναπτύσσει, το πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® (www.vivliaserodes.gr), που σκοπό έχει να καλλιεργήσει στα παιδιά την αγάπη για το βιβλίο. Πρόκειται για μικρές, κινητές, θεματικές δανειστικές βιβλιοθήκες, που επισκέπτονται πάνω από χίλιες τάξεις δημόσιων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων τον χρόνο, σε όλη την Ελλάδα. Τη σχολική χρονιά 2019-2020, τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ ξεκίνησαν τα ταξίδια τους με 180 βαλίτσες γεμάτες με 4.700 βιβλία, ανανεωμένα με πολλές νέες εκδόσεις.

Και μια που διαβάζουμε τόσο πολλά συναρπαστικά βιβλία, εγκαινιάσαμε στην ΠΥΡΝΑ μια μικρή παιδική δανειστική βιβλιοθήκη, με όλα τα αγαπημένα μας!

Τα τελευταία χρόνια η ΠΥΡΝΑ, με τη συνεργασία της Ομάδας Διαχείρισης Εκπαίδευσης Προσφύγων του ΥΠΠΕΘ, έχει εξοπλίσει και συνεχίζει να τροφοδοτεί πέντε νηπιαγωγεία σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων. Στη διαμόρφωση του χώρου των νηπιαγωγείων συμμετέχουν ενεργά έφηβοι εθελοντές, μαθητές αθηναϊκών Γυμνασίων και Λυκείων, με τους οποίους οργανώνουμε και παιχνίδια με ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες.

Το πρόγραμμα της ΠΥΡΝΑΣ χρηματοδοτείται από συνδρομές και δωρεές μελών και φίλων. Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® ξεκίνησαν με μεγάλο δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και συνέχισαν με χορηγούς ιδρύματα και εταιρείες, με τη Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος, τον Σύλλογο Προστασίας Κηφισιάς, την οργάνωση Άγονη Γραμμή-Γόνιμη και την ACS. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ελ culture (www.elculture.gr).

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους δωρητές, τους χορηγούς, τους ομιλητές, τα μέλη, τους φίλους, τις εθελόντριες και τους έφηβους εθελοντές, για την εμπιστοσύνη και την πολύτιμη προσφορά τους.

Η ΠΥΡΝΑ διοικείται από τη Γενική Συνέλευση των Ιδρυτικών Μελών και επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Το έργο της είναι αυτο-χρηματοδοτούμενο και στηρίζεται στη συμμετοχή των μελών και των φίλων, σε χορηγίες και στην εθελοντική προσφορά εργασίας. 

Eπικοινωνία: τηλ. 2106230913, καθημερινές εκτός Τετάρτης απόγευμα 10.00-14.00 και 17.00-19.00, email: pyrnanet@otenet.gr, www.pyrna.gr, Κοκκιναρά 43, Κηφισιά.