Προφίλ

H ΠΥΡΝΑ είναι αστική πολιτιστική εταιρεία, που ιδρύθηκε το έτος 2000, με κύριους σκοπούς τη διά βίου μάθηση, την προώθηση της φιλαναγνωσίας και την στήριξη ευπαθών ομαδων. Στη στέγη της στην Κηφισιά, οργανώνονται ομιλίες, εργαστήρια, προβολές, παρουσιάσεις βιβλιων, ξεναγήσεις, πολιτιστικά ταξίδια, ενώ από την περίοδο της πανδημίας και μετά, μέρος των ομιλιών πραγματοποιούνται διαδικτυακά με τη μορφή webinars. . 

Το 2012, η ΠΥΡΝΑ δημιούργησε και έκτοτε λειτουργεί το πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® (www.vivliaserodes.gr). Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® αποτελούνται από 200 μικρές κινητές, θεματικές και δανειστικές βιβλιοθήκες που ταξιδεύουν (σε βαλίτσα με ρόδες), κατά τη διάρκεια κάθε σχολικής χρονιάς από σχολείο σε σχολείο ανά την Ελλάδα και αποτελούν πλέον αναπόσπαστο τμήμα της σχολικής ζωής στη δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

ΠΥΡΝΑ στέκεται αρωγός σε ανθρώπους που υποφέρουν  από πολέμους και καταστροφές. Έχει συμμετάσχει στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, την Τουρκία, σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα. Από το 2016 στηρίζει συστηματικά την εκπαίδευση των μικρών προσφύγων. Έχει διαμορφώσει κι εξοπλίσει οκτώ νηπιαγωγεία σε Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων και παρέχει εκπαιδευτικό υλικό σε πολλά ακόμα νηπιαγωγεία Δομών. 

Η ΠΥΡΝΑ διοικείται από επταμελές διοικητικό σύμβούλιο και 25μελή συνέλευση ιδρυτικών μελών. Το έργο της είναι αυτο-χρηματοδοτούμενο και στηρίζεται στη συμμετοχή των μελών και των φίλων, σε χορηγίες και στην εθελοντική προσφορά εργασίας. 

Eπικοινωνία: τηλ. 2106230913 email: pyrnanet@otenet.gr, info@pyrna.grwww.pyrna.gr, Κοκκιναρά 43, Κηφισιά