Προφίλ

Η ΠΥΡΝΑ είναι μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία, η οποία ξεκίνησε ως δράση του Συλλόγου Προστασίας Κηφισιάς το 1995, και από το 2000 λειτουργεί ως αστική εταιρεία, με σκοπό την προαγωγή της δια βίου μάθησης, την παροχή δυνατοτήτων για επέκταση της γνώσης και την προσωπική ανάπτυξη. Απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά.   

Στη στέγη της, μια κηφισιώτικη μονοκατοικία της δεκαετίας του ‘60, η ΠΥΡΝΑ οργανώνει ομιλίες, εργαστήρια, εκδηλώσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές, για μέλη και φίλους. Από την ίδρυσή της, έχει φιλοξενήσει στο βήμα της πάνω από 300 ομιλητές και έχει προσφέρει στέγη στα ενδιαφέροντα μεγάλου αριθμού πολιτών.

Το 2012 η ΠΥΡΝΑ, με αρχικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δημιούργησε τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ®, ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές κινητές θεματικές βιβλιοθήκες στις τάξεις των δημόσιων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων. Σήμερα, χάρη στην πολύτιμη στήριξη χορηγών, τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® ταξιδεύουν με 180 σάκους και 4.500 βιβλία σε περίπου 1.000 σχολικές τάξεις ανά την Ελλάδα. Το πρόγραμμα λειτουργεί σε 22 Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και καλύπτει είκοσι θέματα, στα οποία περιλαμβάνονται βιβλία στα αγγλικά καθώς και στα αραβικά και φαρσί για τους πρόσφυγες.  

Παράλληλα η ΠΥΡΝΑ, στο πλαίσιο της κοινωνικής της υπευθυνότητας, έχει εξοπλίσει τρία  νηπιαγωγεία σε Κέντρα Προσφύγων και ένα στη Μάνδρα Αττικής, μετά τις πλημμύρες του 2017, ενώ κατά την περίοδο των αθρόων αφίξεων των προσφύγων πρόσφερε είδη πρώτης ανάγκης και φαγητό μαγειρεμένο από τα μέλη της.

Η ΠΥΡΝΑ διοικείται από τη Γενική Συνέλευση των Ιδρυτικών Μελών και επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Το έργο της είναι αυτο-χρηματοδοτούμενο και στηρίζεται στη συμμετοχή των μελών και των φίλων, σε χορηγίες και στην εθελοντική προσφορά εργασίας. 

Eπικοινωνία: τηλ. 2106230913, καθημερινές εκτός Τετάρτης 10.00-14.00 και 17.00-19.00, email: pyrnanet@otenet.gr, www.pyrna.gr, Κοκκιναρά 43, Κηφισιά.