Προφίλ

Για την ΠΥΡΝΑ το έτος 2020 είναι Silver!

Τον Οκτώβριο η Πύρνα συμπληρώνει 25 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, από το 1995 που ξεκίνησε δοκιμαστικά ως πολιτιστικό τμήμα του Συλλόγου Προστασίας Κηφισιάς, πριν γίνει αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. «Silver» λοιπόν, γιατί γιορτάζουμε τα ασημένια μας γενέθλια αλλά και γιατί γίναμε κι εμείς «silver» και αποτελούμε πλέον ξεχωριστό τμήμα της οικονομίας και της ανάπτυξης!

Μέσα στα 25 αυτά χρόνια μάθαμε πολλά από ξεχωριστούς ομιλητές, αποκτήσαμε δεξιότητες που ούτε φανταζόμασταν, γνωρίσαμε τον κόσμο μέσα από συναρπαστικά ταξίδια, αλλά κυρίως δημιουργήσαμε δυνατές, πολύτιμες φιλίες και η στέγη της ΠΥΡΝΑΣ έγινε το δεύτερο σπίτι μας, μια ζεστή καθημερινή αγκαλιά. Και καθώς προστίθενται κάθε χρόνο νέες φίλες και φίλοι, βλέπουν το κέφι, τη χαρά και τη γνώση των παλαιότερων μελών ως πηγή έμπνευσης, αισιοδοξίας, διάθεσης για δημιουργία.

Παράλληλα με την προσωπική μας ανάπτυξη, δημιουργήσαμε στην ΠΥΡΝΑ ένα σημαντικό κοινωφελές έργο.

Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® (www.vivliaserodes.gr), με στόλο 200 μικρές κινητές, θεματικές και δανειστικές βιβλιοθήκες, από το 2011 ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια κάθε σχολικής χρονιάς από τάξη σε τάξη, από σχολείο σε σχολείο, από πόλεις σε χωριά και σε νησιά, και αποτελούν πλέον αναπόσπαστο τμήμα της σχολικής ζωής στη δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Από το 2015 η ΠΥΡΝΑ στέκεται δίπλα στους πρόσφυγες. Στην αρχή με αποστολές ειδών πρώτης ανάγκης και, από το 2016, με τη συνεργασία της Ομάδας Διαχείρισης Εκπαίδευσης Προσφύγων του Υπ. Παιδείας, στον τομέα της εκπαίδευσης, τον μόνο δρόμο για ομαλή ένταξη των παιδιών στο νέο τους περιβάλλον. Μέχρι σήμερα έχουμε διαμορφώσει και εξοπλίσει έξι νηπιαγωγεία σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων και συνεχίζουμε. Στις δράσεις αυτές συμμετέχουν εθελοντικά μαθήτριες/ές αθηναϊκών Γυμνασίων και Λυκείων, που αποκομίζουν πολύτιμες εμπειρίες ζωής.

Η ΠΥΡΝΑ χρηματοδοτείται από συνδρομές και δωρεές μελών και φίλων. Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® ξεκίνησαν με δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και συνέχισαν με χορηγίες ιδρυμάτων, εταιρειών και οργανώσεων. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ελ culture (www.elculture.gr). Ευχαριστούμε θερμά όλους τους δωρητές, τους χορηγούς, τους ομιλητές, τα μέλη, τους φίλους, τις εθελόντριες και τους μαθητές, για την εμπιστοσύνη και την πολύτιμη προσφορά τους.

Και μια που διαβάζουμε τόσο πολλά συναρπαστικά βιβλία, εγκαινιάσαμε στην ΠΥΡΝΑ μια μικρή παιδική δανειστική βιβλιοθήκη, με όλα τα αγαπημένα μας!

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους δωρητές, τους χορηγούς, τους ομιλητές, τα μέλη, τους φίλους, τις εθελόντριες και τους έφηβους εθελοντές, για την εμπιστοσύνη και την πολύτιμη προσφορά τους.

Η ΠΥΡΝΑ διοικείται από τη Γενική Συνέλευση των Ιδρυτικών Μελών και επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Το έργο της είναι αυτο-χρηματοδοτούμενο και στηρίζεται στη συμμετοχή των μελών και των φίλων, σε χορηγίες και στην εθελοντική προσφορά εργασίας. 

Eπικοινωνία: τηλ. 2106230913, καθημερινές εκτός Τετάρτης 10.00-14.00 και 17.00-19.00, email: pyrnanet@otenet.gr, info@pyrna.gr,  www.pyrna.gr, Κοκκιναρά 43, Κηφισιά.