Προφίλ

H ΠΥΡΝΑ είναι αστική πολιτιστική εταιρεία με σκοπό τη δια βίου μάθηση και την προσωπική ανάπτυξη, και διανύει τον 29ο χρόνο λειτουργίας της. Στη στέγη της, μια κηφισιώτικη μονοκατοικία με κήπο, γίνονται καθημερινά ομιλίες, εργαστήρια, προβολές, ενώ δημιουργικές δραστηριότητες περιμένουν τα παιδιά. 

Παράλληλα με την προσωπική μας ανάπτυξη, δημιουργήσαμε στην ΠΥΡΝΑ ένα σημαντικό κοινωφελές έργο.

Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® (www.vivliaserodes.gr), με στόλο 200 μικρές κινητές, θεματικές και δανειστικές βιβλιοθήκες, από το 2011 ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια κάθε σχολικής χρονιάς από τάξη σε τάξη, από σχολείο σε σχολείο, από πόλεις σε χωριά και σε νησιά, και αποτελούν πλέον αναπόσπαστο τμήμα της σχολικής ζωής στη δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Από το 2015 η ΠΥΡΝΑ στέκεται δίπλα στους πρόσφυγες. Στην αρχή με αποστολές ειδών πρώτης ανάγκης και, από το 2016, με τη συνεργασία της Ομάδας Διαχείρισης Εκπαίδευσης Προσφύγων του Υπ. Παιδείας, στον τομέα της εκπαίδευσης, τον μόνο δρόμο για ομαλή ένταξη των παιδιών στο νέο τους περιβάλλον. Μέχρι σήμερα έχουμε διαμορφώσει και εξοπλίσει έξι νηπιαγωγεία σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων και συνεχίζουμε. Στις δράσεις αυτές συμμετέχουν εθελοντικά μαθήτριες/ές αθηναϊκών Γυμνασίων και Λυκείων, που αποκομίζουν πολύτιμες εμπειρίες ζωής.

Η ΠΥΡΝΑ χρηματοδοτείται από συνδρομές και δωρεές μελών και φίλων. Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® ξεκίνησαν με δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και συνέχισαν με χορηγίες ιδρυμάτων, εταιρειών και οργανώσεων.  Ευχαριστούμε θερμά όλους τους δωρητές, τους χορηγούς, τους ομιλητές, τα μέλη, τους φίλους, τις εθελόντριες και τους μαθητές, για την εμπιστοσύνη και την πολύτιμη προσφορά τους.

Η ΠΥΡΝΑ διοικείται από τη Γενική Συνέλευση των Ιδρυτικών Μελών και επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Το έργο της είναι αυτο-χρηματοδοτούμενο και στηρίζεται στη συμμετοχή των μελών και των φίλων, σε χορηγίες και στην εθελοντική προσφορά εργασίας. 

Eπικοινωνία: τηλ. 2106230913 email: pyrnanet@otenet.gr, info@pyrna.grwww.pyrna.gr, Κοκκιναρά 43, Κηφισιά