Τo ΠΥΡΝΑ deli, το μικρό πωλητήριο της ΠΥΡΝΑΣ, φιλοξενεί επιλεγμένα προϊόντα Ελλήνων παραγωγών, που στοχεύουν στις διεθνείς αγορές! Σκοπός είναι να αναδείξουμε προσπάθειες νέων ανθρώπων που, παρά την οικονομική κρίση, τόλμησαν να επενδύσουν στον πλούτο της ελληνικής γης και να παράγουν ποιοτικά και συχνά καινοτόμα προϊόντα, εφάμιλλα ή καλύτερα πολλών εισαγόμενων.

Στο ΠΥΡΝΑ deli θα γνωρίσετε, μεταξύ άλλων, τα προϊόντα των:

Anthea's Δημιουργήθηκε από μια νέα οικονομολόγο που θέλησε να κάνει μια ριζική αλλαγή στην καριέρα της! Το εξαιρετικό θυμαρίσιο μέλι της παράγεται στην Κέα με πρακτικές ορθής οικολογικής μελισσοκομίας, με άθερμη επεξεργασία.

Berryland Η φάρμα βρίσκεται στον Πισσώνα Ευβοίας. Οι δημιουργοί της, με πτυχίο δημοσίων σχέσεων η Ιωάννα και θεολογίας ο Βασίλης, κατάλαβαν έγκαιρα πως ο μόνος τρόπος να πετύχουν επαγγελματικά είναι να μετατρέψουν το πάθος τους για τη φύση σε μόνιμη ενασχόληση. Έχουν αφοσιωθεί στην καλλιέργεια υπερτροφών και ήδη εξάγουν τα προϊόντα τους. Στο deli θα βρείτε εξαιρετική λιαστή ντομάτα με γκότζι μπέρι και κάπαρη.   

Betty's bakery Στις γιορτές μας φέρνουμε υπέροχο χειροποίητο ψωμί, φτιαγμένο με βιολογικό αλεύρι, ανθό αλατιού Κυθήρων και νερό, με το μεράκι της Ελισάβετ και των συνεργατών της. Η ξεχωριστή του γεύση οφείλεται στα μυρωδάτα ελληνικά βότανα, στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Μεσσηνίας και στο θυμαρίσιο μέλι Σίφνου! 

Citrus Με φόντο μια γνήσια χιώτικη ιστορία συστηματικής καλλιέργειας και εμπορίου από τον 14ο αιώνα, η Citrus στοχεύει να συνδέσει με δυναμικό τρόπο το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον των εσπεριδοειδών του Κάμπου, ιδρύοντας μια πρότυπη οικοτεχνική μονάδα. Τα φρούτα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και σημαντικής διατροφικής αξίας, τα οποία προωθούνται στην ελληνική αλλά και την παγκόσμια αγορά.

Cool Soaps  Μια Αθηναία που εγκαταστάθηκε στην Αίγινα δημιούργησε τα  cool soaps, ένα 100% φυσικό προϊόν με βάση το ελαιόλαδο. Παρασκευάζονται με την ψυχρή μέθοδο και έτσι διατηρούν όλα τα θρεπτικά συστατικά τους και τη φυσική γλυκερίνη. Σε οικολογικές και καλαίσθητες συσκευασίες, είναι ιδανικά και για δώρα.

Γουμένισσες Η Δήμητρα και η Άννα, μάνα και κόρη, γνωρίζουν καλά τα προϊόντα και τις γευστικές παραδόσεις του τόπου τους, στον οποίο έμαθαν να μοιράζονται τον µόχθο και την αγάπη των ανθρώπων για τη γη. Αποτελούν το δυναμικό δίδυμο των Γουμενισσών, που από τον πρώτο χρόνο κέρδισαν την αγορά ενώ πραγματοποιούν εξαγωγές σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού. Δοκιμάστε μουστάρδες,  γλυκό κυδώνι, κάστανο κ.ά.

Icaria Pure Προϊόντα τα οποία περικλείουν στις λιτές συσκευασίες τους όλη την αγνότητα των πρώτων υλών που παράγονται στην Ικαρία και όλη τη σοφία των τοπικών μεθόδων παρασκευής που εφαρμόζονται για δεκαετίες. Το brand είναι δημιούργημα Αθηναίας αρχιτεκτόνισσας, η οποία κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να κάνει τα προϊόντα της Ικαρίας γνωστά στο εξωτερικό. Δοκιμάστε chutney κολοκύθας και μαρμελάδα ντομάτα με πορτοκάλι και τσίλι, που συνοδεύουν τυριά και κρέατα.

Kea Friendly Farm Ένας νεαρός τεχνολόγος-δασοπόνος, που δραστηριοποιείται σε φυτώρια στην Κέα, ξεκίνησε πρόσφατα τη δύσκολη καλλιέργεια του άγριου φυτού της κάπαρης. Ολα γίνονται χειρωνακτικά, με πιο δύσκολη εργασία τη συγκομιδή. Στο Deli θα βρείτε κάπαρη, αγγουράκια κάπαρης και καπαρόφυλλα.

Olivitrus Η Olivitrus είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που προσφέρει  ελληνικά  αγροτικά προϊόντα από κτήματα και αμπελώνες της οικογενείας στη Μυρτιά και στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και από άλλους επιλεγμένους παραγωγούς. Στα προϊόντα της εταιρείας συγκαταλέγονται το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Olixandra’s», τα κρασιά «Πετραμπέλι» και οι φυσικοί χυμοί από φρέσκα εποχιακά φρούτα και λαχανικά «Myrtiful», οι πρώτοι στην Ελλάδα που παράγονται με την τεχνολογία της υπερυψηλής υδροστατικής πίεσης (HPP).

Ygaia Η Υγαία (Yγεία και Γη) είναι έμπνευση και δημιουργία ενός νέου γεωπόνου που γράφει: «Η ιδέα προέκυψε όταν η γη, στις κορυφές του Πάρνωνα, πέρασε στα χέρια μας από τον πατέρα μας. Κάποτε η γη αυτή αξιοποιήθηκε για να δώσει τροφή στην οικογένειά μας τα χρόνια της Κατοχής. Σήμερα, μετά από διαδοχικές συγκυρίες, όπως η κρίση στη χώρα μας, το ενδιαφέρον μας για τον τόπο και οι έρευνές μας για καινοτόμες λύσεις, το αγρόκτημα παίρνει ζωή ξανά και προσφέρει υπερκαρπούς υγείας: μύρτιλο, αρώνια, γκότζι μπέρι, κράνα και καρύδια χωρίς κέλυφος». 

Κι ακόμα, στα ράφια του ΠΥΡΝΑ deli θα βρείτε...

Σύκα Κύμης, παστέλι και ρετσέλι της οικογένειας Λάμπρου, φακές Εγκλουβής της Γ. Βανδώρου, φάβα Σχοινούσας του Κωβαίου, ξεροτήγανα του Σημανδηράκη, δίπλες και λαλάγγια Μάνης, αλμυρά και γλυκά προϊόντα της eatCrete, αρωματικά βότανα Πάρου, κριτσίνια χαρουπιού Αστυπάλαιας, λιμοντσέλο από την Κέρκυρα, την Πριγκίπισσα Σταφίδα από την Κόρινθο, κρητική τσικουδιά και τις δικές μας σπιτικές μαρμελάδες!