ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ;

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

1, 15, 29 Μαρτίου
Ώρα: 17.15-18.30 (ΠΠ3)
Ενότητα 3 εργαστηρίων Για παιδιά 4-7 ετών

Τιμή: ενότητα 39€, εργαστήριο 15€

Σε όλες τις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εισηγητής:Από τη lactus//pactus (Θεοδώρα Βαφειαδάκη & Μαρία Βουγιουκλάκη)
ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ;
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τι γίνεται όταν τα παραμύθια συναντάνε το παιχνίδι και τη μαγειρική; Ένα ξεχωριστό βιωματικό εργαστήριο μέσα στο οποίο τα παιδιά εκφράζονται, συνεργάζονται, απελευθερώνουν τη φαντασία τους και... μαγειρεύουν!
Μέσα από αυτοσχεδιασμούς και συνταγές μαγειρικής, τα παιδιά αναπτύσσουν τις πνευματικές, σωματικές και καλλιτεχνικές τους δεξιότητες.

Λίγα λόγια για τις lactus//pactus https://lactuspactus.com/:

Οι lactus//pactus έπαιζαν για χρόνια με παιδιά σε μουσεία, σχολεία και θέατρα του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης. Αποφάσισαν να ενώσουν τις μαγικές τους δυνάμεις ύστερα από ένα σεμινάριο ενηλίκων που έπαιξαν μαζί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Από τότε δημιουργούν εργαστήρια που στόχο έχουν να χαρίζουν μεγάλα χαμόγελα σε μικρά παιδιά. Σήμερα συναντιούνται καθημερινά στην τάξη.
 

Λίγα λόγια για την Θεοδώρα & την Μαρία:

Η Θεοδώρα τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών, σπούδασε στο Λονδίνο στο Central Saint Martins College of Art & πήρε το master της στην Νέα Υόρκη από το Pratt Institute School of Art. Δούλεψε στο Whitney Museum, το MoMA και το Guggenheim Museum στα εκπαιδευτικά προγράμματα και σε ιδιωτικο σχολείο στο Upper East Side του Μανχάταν. Μετά από χρόνια, ζει και εργάζεται σε ιδιωτικό σχολείο στην όμορφη Αθήνα με άπειρο ήλιο, δημιουργικότητα και αγάπη για τις Κυκλάδες.

Η Μαρία ανακάλυψε από νωρίς την αγάπη της για το παιχνίδι. Αφού έπαιξε πολλά παιχνίδια με πολλά παιδιά αποφάσισε να σπουδάσει στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνεχίζοντας την εξερεύνηση γύρω από το παιχνίδι βρέθηκε στο Λονδίνο, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Εφαρμοσμένο Θέατρο του Goldsmiths College του University of London.Έχει παίξει με μεγάλα και μικρά παιδιά σε μεγάλα και μικρά σχολεία και θέατρα σε Αγγλία, Ισπανία και Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε ιδιωτικό σχολείο στην Αθήνα και μοιράζεται την αγάπη της για το παιχνίδι με την Θεοδώρα.