ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ; Δίγλωσσο (αγγλικά - ελληνικά) εργαστήρι μαγειρικής μέσα από το θεατρικό παιχνίδι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Έναρξη: 11 Οκτωβρίου
Λήξη: 20 Δεκεμβρίου (εκτός 25/10 και 29/11)
Ώρα: 17.15-18.45 (ΠΠ1)
Ενότητα 9 συναντήσεων
Για παιδιά 4-7 ετών

Τιμή: 175€

Δυνατότητα εξόφλησης και σε 3 δόσεις, με κάρτα. Σε όλες τις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εισηγητής:Με τις lactus//pactus Θεοδώρα Βαφειαδάκη & Μαρία Βουγιουκλάκη
 ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ; Δίγλωσσο (αγγλικά - ελληνικά) εργαστήρι μαγειρικής μέσα από το θεατρικό παιχνίδι
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τι γίνεται όταν τα παραμύθια συναντούν το παιχνίδι και τη μαγειρική; Ένα ξεχωριστό δίγλωσσο, βιωματικό εργαστήρι μέσα στο οποίο τα παιδιά εκφράζονται, συνεργάζονται, απελευθερώνουν τη φαντασία τους, πειραματίζονται και... μαγειρεύουν ενώ εξασκούν τις δεξιότητές τους στην ακρόαση, κατανόηση και έκφραση της αγγλικής γλώσσας. Με την τεχνική «Δάσκαλος σε ρόλο» του Εφαρμοσμένου Θεάτρου, τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες επικοινωνίας, κίνησης και έκφρασης. Κάθε μας συνταγή προάγει τον σεβασμό στον εαυτό μέσα από την υγιεινή διατροφή.

Λίγα λόγια για τις lactus//pactus https://lactuspactus.com/:

Οι lactus//pactus έπαιζαν για χρόνια με παιδιά σε μουσεία, σχολεία και θέατρα του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης. Αποφάσισαν να ενώσουν τις μαγικές τους δυνάμεις ύστερα από ένα σεμινάριο ενηλίκων που έπαιξαν μαζί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Από τότε δημιουργούν εργαστήρια που στόχο έχουν να χαρίζουν μεγάλα χαμόγελα σε μικρά παιδιά. Σήμερα συναντιούνται καθημερινά στην τάξη.
 

Λίγα λόγια για την Θεοδώρα & την Μαρία:

Η Θεοδώρα τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών, σπούδασε στο Λονδίνο στο Central Saint Martins College of Art & πήρε το master της στην Νέα Υόρκη από το Pratt Institute School of Art. Δούλεψε στο Whitney Museum, το MoMA και το Guggenheim Museum στα εκπαιδευτικά προγράμματα και σε ιδιωτικο σχολείο στο Upper East Side του Μανχάταν. Μετά από χρόνια, ζει και εργάζεται σε ιδιωτικό σχολείο στην όμορφη Αθήνα με άπειρο ήλιο, δημιουργικότητα και αγάπη για τις Κυκλάδες.

Η Μαρία ανακάλυψε από νωρίς την αγάπη της για το παιχνίδι. Αφού έπαιξε πολλά παιχνίδια με πολλά παιδιά αποφάσισε να σπουδάσει στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνεχίζοντας την εξερεύνηση γύρω από το παιχνίδι βρέθηκε στο Λονδίνο, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Εφαρμοσμένο Θέατρο του Goldsmiths College του University of London.Έχει παίξει με μεγάλα και μικρά παιδιά σε μεγάλα και μικρά σχολεία και θέατρα σε Αγγλία, Ισπανία και Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε ιδιωτικό σχολείο στην Αθήνα και μοιράζεται την αγάπη της για το παιχνίδι με την Θεοδώρα.