Μάγειροι, τσελεμεντέδες και menu στην Αρχαιότητα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η ξεναγός και ιστορικός Νότα Παντελεάκη μας αναλύει: Τι έτρωγαν οι αρχαίοι Έλληνες στην καθημερινή τους ζωή; Τι σερβίριζαν στα εορταστικά δείπνα; Τι ήταν τα περίφημα συμπόσια, ο πυρήνας της κοινωνικής διασκέδασης του ανδρικού πληθυσμού της αρχαίας Ελλάδας; Ξεκινώντας  από  τα  απλά φαγητά που βασίζονταν στα κατά τόπους ντόπια προϊόντα, η ελληνική γαστρονομία με τον καιρό εμπλουτίζονταν εντυπωσιακά με delicatessen, παράξενες σάλτσες, εξωτικά φρούτα και λαχανικά, καρυκεύματα. Συγχρόνως όμως, ο αρχαίος κόσμος άλλαζε κι αυτός – πλάταινε και ανακατευόταν. Σ’ αυτό το νέο κόσμο, τον ελληνορωμαϊκό, με μια εκλεπτυσμένη και εξεζητημένη αστική κοινωνία, οι μάγειροι – chefs έγιναν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές της μαγειρικής.

Ευχαριστούμε το www.blod.gr για τη βιντεοσκόπηση.