Μάγειροι, τσελεμεντέδες και menu στην Αρχαιότητα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η ξεναγός και ιστορικός Νότα Παντελεάκη μας αναλύει: Τι έτρωγαν οι αρχαίοι Έλληνες στην καθημερινή τους ζωή; Τι σερβίριζαν στα εορταστικά δείπνα; Τι ήταν τα περίφημα συμπόσια, ο πυρήνας της κοινωνικής διασκέδασης του ανδρικού πληθυσμού της αρχαίας Ελλάδας; Ξεκινώντας  από  τα  απλά φαγητά που βασίζονταν στα κατά τόπους ντόπια προϊόντα, η ελληνική γαστρονομία με τον καιρό εμπλουτίζονταν εντυπωσιακά με delicatessen, παράξενες σάλτσες, εξωτικά φρούτα και λαχανικά, καρυκεύματα. Συγχρόνως όμως, ο αρχαίος κόσμος άλλαζε κι αυτός – πλάταινε και ανακατευόταν. Σ’ αυτό το νέο κόσμο, τον ελληνορωμαϊκό, με μια εκλεπτυσμένη και εξεζητημένη αστική κοινωνία, οι μάγειροι – chefs έγιναν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές της μαγειρικής.

Ευχαριστούμε το www.blod.gr για τη βιντεοσκόπηση. 

Η ΠΥΡΝΑ θα παραμείνει κλειστή έως την έκδοση κυβερνητικής απόφασης για άρση των σχετικών μέτρων αλλά συνεχίζει να είναι μαζί σας...από το σπίτι, με επιλεγμένες ομιλίες και εργαστήρια που προσφέρονται online μέσω εφαρμογών τηλεδιάσκεψης.
Πληροφορίες στο info@pyrna.gr.

Καλή Άνοιξη με υπομονή και αισιοδοξία!