ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ

Από τα μέσα του 2010, λίγες φίλες – μέλη της ΠΥΡΝΑΣ – αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν την ομάδα ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ, για να συνδράμουν συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά πρόβλημα επιβίωσης. Η Ομάδα ξεκίνησε το έργο της  προσφέροντας κυρίως τρόφιμα σε άτομα ή οικογένειες που τους υπέδειξαν ενορίες, κοινωνικοί λειτουργοί, η ΚΙΒΩΤΟΣ, ή που εντόπισαν μέσα από την ιστοσελίδα του Σκάϊ (Έκκληση Βοηθείας). Καθώς η δράση της Ομάδας γινόταν ευρύτερα γνωστή, πολλοί φίλοι θέλησαν να στηρίξουν την προσπάθεια, προσφέροντας τρόφιμα, χρήματα ή τον πολύτιμο χρόνο τους. 

Έτσι σήμερα το ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ, με μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας συμπαρίσταται σε 90 άτομα και προσπαθεί να επεκτείνει τη δράση του. Η Ομάδα επέλεξε να συμβάλει σφαιρικά στις οικογένειες που συνδράμει. Δεν περιορίζεται στη παροχή τροφίμων και άλλων υλικών αγαθών, αλλά βοηθά παιδιά και ενηλίκους να ενταχθούν θετικά στη κοινωνία, είτε υποστηρίζοντάς τα ηθικά και ψυχολογικά είτε, όπου υπάρχει ανάγκη, φέρνοντάς τους σ΄επαφή με κοινωνικούς λειτουργούς, γιατρούς, κλπ. Προσφέρει τακτικά ευκαιρίες για ψυχαγωγία (μία έξοδο, ένα θέαμα) και κρατάει συντροφιά στα μέλη των οικογενειών που δεν μετακινούνται εύκολα.

Η κάθε οικογένεια έχει και τη δική της προσωπική ιστορία, το ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ έχει καταγράψει αναλυτικά την κάθε περίπτωση και τις ανάγκες της, για όποιον ενδιαφέρεται να υποστηρίξει  πιο συγκεκριμένα.

Μπορείτε να βοηθήσετε το ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ προσφέροντας τρόφιμα ή χρήματα, εθελοντική βοήθεια για αγορές και διανομή τροφίμων, μαγείρεμα σε αραιά διαστήματα ή και να διαθέσετε λίγο πολύτιμο χρόνο για συμπαράσταση και  συντροφιά σε όσους την έχουν πολλή ανάγκη.

Για να επικοινωνήσετε με την ομάδα, γράψτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση dminotou@gmail.com