Με τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® στη Βόρεια Εύβοια

Με τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® στη Βόρεια Εύβοια
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

H πολιτιστική εταιρεία ΠΥΡΝΑ (www.pyrna.gr) με το πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® (www.vivliaserodes.gr) συμμετέχει από το 2022 στις δράσεις στήριξης της Βόρειας Εύβοιας. Οι βαλίτσες των Βιβλίων σε Ρόδες, με θέματα που συνδέονται και υποστηρίζουν τα εργαστήρια δεξιοτήτων, ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς σε όσα δημόσια δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία επιθυμούν να τις φιλοξενήσουν. Συγκεκριμένα έχουν επισκεφθεί τα νηπιαγωγεία: Προκοπίου, Κηρίνθου, Ροβιών, Μαντουδίου, Πηλίου, Λίμνης, 2ο Νηπ. Λουτρών Αιδηψού, 2ο Νηπ. Ιστιαίας, Αγ. Γεωργίου Λιχάδας, Αγίου Αιδηψού, και τα δημοτικά σχολεία: Κρυονερίτη, Αγ. Άννας, Κερασιάς, Μαντουδίου, Ειδικό ΔΣ Νέου Πύργου, Λίμνης, Κηρίνθου, Γουβών, Ωρεών, Ταξιάρχη, 1ο ΔΣ Ιστιαίας, Αγ. Γεωργίου Λιχάδας, Αγδινών, Αγίου Αιδηψού και Λουτρών Αιδηψού.

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά, μέσω του προγράμματος «Πρωτοβουλία για τη Στήριξη της Βόρειας Εύβοιας» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η δράση επεκτάθηκε, με επισκέψεις συγγραφέων και οργάνωση εργαστηρίων σε σχολεία.

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023, ταΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® ταξίδεψαν με συγγραφείς και εμψυχωτές στα Δημοτικά Σχολεία Ωρεών, Ταξιάρχη, 1ο Ιστιαίας, Αγίου Αιδηψού, Λουτρών Αιδηψού, Αγ. Γεωργίου Λιχάδας και στο 2ο Νηπ. Ιστιαίας καιζωντάνεψαν ιστορίες από τα βιβλία τους. Έπαιξαν, δημιούργησαν, διάβασαν με τα παιδιά για Δικαιώματα, Συναισθήματα, Ανακύκλωση, Μύθους, Βιοποικιλότητα, Κήπους, Δέντρα και Δάση!

Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022, στα δημοτικά σχολείαΜαντουδίου, Λίμνης, Κηρίνθου και Αγ. Άνναςσυγγραφείς και εμψυχωτέςοργάνωσαν δημιουργικά εργαστήρια για τα παιδιά, με θέματα γύρω από το Περιβάλλον και την προστασία του Πλανήτη μας από την κλιματική αλλαγή, την Πολιτιστική μας Κληρονομιά τα Παραμύθια.

Περισσότερα στο site του προγράμματος «Πρωτοβουλία για τη Στήριξη της Βόρειας Εύβοιας»: https://stirizoumevoreiaevia.gr/me-ta-vivlia-se-rodes-sti-voreia-evvoia/